0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Неприятна изненада получиха треньорите на най-добрия ни сноубордист Радослав Янков. Георги Атанасов-Джоко и Сотир Марков останаха доста изненадани, когато видяха, че от багажа им липсват батериите за машините, с които трябва да подготвят борда на носителя на Световната купа за 2016-а.

Въпреки това те взеха на заем от техни колеги и вчера успяха да направят борда на Янков за днешните първи тренировки в Жанжаку. Асът ни в сноуборда е много доволен от атмосферата в олимпийското село.

„Храната е много вкусна, а важното е, че и противоепидемичните мерки се спазват стриктно, коментира Янков. Звездата ни в сноуборда ще участва за трети път на зимни олимпийски игри. Той единствен от българските участници в Пекин е имал възможност да тества пистата на която ще се състезава сега.

На 23-и февруари 2019 Янков зае 14-о място в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом за Световната купа. Заради положителен тест даден при пристигането в Пекин най-добрият словенски сноубодист Жан Кошир все още е под карантина и в очакване да даде 2 отрицателни PCR теста.

Влади Зографски направи първи тренировки във фитнеса в олимпийското село в Джандзаку. Водещият ни състезател в ски скока обаче заяви, че помещението е сравнително малко за големия брой спортисти желаещи да го използват. Днес и утре Влади също ще е във фитнес, а първата му тренировка, която ще бъде последвана от квалификацията на малка шанца е на 5 февруари (събота).

Павел Ангелов даде 13-о време и в двете си тренировъчни спускания при шейничките в група А. Участие взеха 17 състезатели. Българинът за който това е втора олимпиада изостана на 2,258 сек от водача в групата Волфганг Киндл (Гер).

След нашето момче останаха състезатели от Чехия, Босна и Херцеговина и Грузия. Първите два манша от финалите на Ангелов са на 5 февруари, а вторите на 6-и.